Barbecueën met Hilde
In onze najaarskrant vind je twee heerlijke gerechten van Masterchef 2016 winnares Hilde van Maanen. Hieronder staat het bijpassende dessert dat zij speciaal voor ons bedacht en maakte op ons showterras. Lekker!
Met wilde kruiden gemarineerde perziken van de Big Green Egg en hangop.
Nagerecht 4 personen | bereiden 20 min. | garen 10 min.
INGREDIENTEN
Perziken
- 4 wilde perziken (eventueel kun je ook gewone perziken gebruiken)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 EL extra vierge olijfolie
- 400 gr hangop
- ½ vanillestokje
- 2 EL Amaretto
- 1 EL kristalsuiker
- 2 EL geschaafde amandelen
BEREIDING
Geroosterde perziken
- Steek de barbecue aan en leg het gietijzeren rooster op de barbecue. De gril moet goed heet zijn, minimaal een temperatuur 170 graden.
- Snijd de perziken doormidden en draai de helften in tegengestelde richting. Verwijder de pit. Besprenkel de perzik helften met de olijfolie in een wijde kom. Snijd de rozemarijn fijn en voeg toe aan de perziken. Laat dit ongeveer 15 minuten marineren.
- Wanneer de barbecue op temperatuur is, kun je wat resterende rozemarijn takjes tussen de kooltjes gooien. Dit geeft een heerlijke rokerige smaak aan je perziken.
- Rooster de perziken aan iedere kant enkele minuten tot ze een mooie grilstreep krijgen. Pas op! Dat het niet verbrandt. Haal de perziken van het rooster.
- Doe de geschaafde amandelen in een metalen schaal en plaats deze op het rooster van de barbecue. De geschaafde amandelen gaan we nu kort goudbruin roosteren. Houd ze goed in de gaten want ze verbranden snel. Haal ze na ongeveer 5 minuten van het vuur en laat afkoelen.
Hangop
- Meng de hangop met het zaad van een half vanillestokje, 1 EL Amaretto en de suiker.
- Spreid de hangop uit op een grote schaal (of eventueel verdeeld over 4 bordjes). Leg de gegrilde perziken erop en schenk er 1 EL Amaretto over. Maak af met de geschaafde amandelen.
Eet smakelijk!
De najaarskrant niet ontvangen? Bekijk hem hier online.